Igår var det äntligen dags för dopet av Viking Lines nya fartyg m/s Viking Grace.

På GULDVIVA har det arbetats flitigt inför dopet redan flera månader.  GULDVIVAs huvudguldsmed Maria Karlström fick uppdraget att formge och tillverka inte bara ett, utan två dopsmycken, som överräcktes till gudmor Ann-Charlotte Nordström i samband med dopet.

Båda smycken är helt och hållet tillverkade i återvunnet material som GULDVIVA har köpt från ålänningar.  Med tanke på att M/S Viking Grace är världens första passagerarfartyg med flytande naturgas som huvudsakligt bränsle är det extra roligt att kunna presentera dopsmycken av återvunnet material.

Från Viking Line överräcktes ett halssmycke i vitt guld med diamantinfattningar.  Varvet STX överräckte en armring i vitt guld.

Maria Karlström: “Min utgångspunkt var att inkludera det som ett modernt kryssningsfartyg består av; känslan av en hel värld.  De elva våningarna på M/S Grace fick därför ta plats som skilda komponenter i smycket. De representerar de olika rytmer som finns ombord – inklusive stillheten.”

Smycket GRACE, med dopsmycket som förlaga, finns redan till försäljning ombord på M/S Viking Grace.  Snart finns det också i vår webshop samt i butiken i Sjökvarteret.   Håll ögonen öppna!

 

Viking Lines VD, Mikael Backman, överräcker dopsmycket till gudmor Ann-Charlotte Nordström.