Pokal av Blommor i Ladies European Tour

Guldvivas huvudguldsmed Maria Karlström fick äran att göra vinnarpokalen till golftävlingen Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken.

Pokalen är handgjord i återvunnet 925 sterling silver där Maria böjt och format ett 40-tal Guldvivas signatursmycke Blomman™ och sammansatt dem i form av en golfboll.

– Det är en helt unik pokal och ett arbete som tagit mycket tid i anspråk, säger Maria Karlström som själv är golfspelare.

Mellan den 1–3 september arrangerar Ålands Golfklubb Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken, som en del av Ladies European Tour. Tävlingen spelas på Slottsbanan i Kastelholm där 126 spelare ur golfens världselit kämpar om den eftertraktade pokalen.

Maria har även tidigare gjort kollektionen GOLF till Guldviva som är mycket uppskattad och används flitigt inom den nordiska golfgemenskapen.

GULDVIVA

GOLF

För alla oss som älskar golf

Så enkelt och rofyllt. Samtidigt så komplicerat och passionerat. Att spela golf är en komplex utmaning för kopplingen mellan hand och hjärna. Lite som att göra smycken … kanske är det därför vi på Guldviva älskar golf. Guldvivas Golf- kollektion är skapad för att användas både på och utanför banan.

GOLF örhängen på stift
83,00 €

GOLF örhängen på stift
83,00 €

För alla oss som älskar golf

Så enkelt och rofyllt. Samtidigt så komplicerat och passionerat. Att spela golf är en komplex utmaning för kopplingen mellan hand och hjärna. Lite som att göra smycken … kanske är det därför vi på Guldviva älskar golf.

Guldvivas Golf- kollektion är skapad för att användas både på och utanför banan.

"Golf utan bunkrar och hinder vore bra tamt och monotont. Det vore livet också."

På golfbanan med Maria

Maria Karlström – guldsmed, företagare, mamma och fru. Livet är hektiskt och hon jobbar med det hon älskar, men sport är också något Maria håller nära sitt hjärta. Och längtan till golfbanan är något alldeles speciellt.

Golfen kom till Maria i precis rätt tidpunkt. Familjen och företaget är alltid viktigast, och när barnen var mindre skulle golf inte rymts med i vardagen.
– Jag började spela för 10-11 år sedan, egentligen köpte jag en golfkurs till en vän. Jag bestämde mig för att själv gå samma kurs och ta med barnen för att göra något annorlunda, och det slutade med att jag var den enda som fortsatte, säger Maria.

På golfbanan har hon hittat ett fritidsintresse som är roligt, lugnande, utmanande, och tillräckligt svårt för att fortsätta vara intressant. Samtidigt har golfen blivit en gemenskap och plattform för att träffa andra likasinnade. Maria menar att golfen är det optimala fritidsintresset i alla aspekter.

– Jag kan egentligen resa vart som helst i världen och spela när som helst. Jag träffar alltid andra som känner samma kärlek för sporten. Det finns alltid något gemensamt att prata om på golfbanan, om inget annat så kan man prata om golfen i sig. Det är ett outtömligt ämne, säger Maria.

Även om golf kan locka till resor så finns Marias favoritbanor på hemmaplan. Banorna vid Kastelholms slott i Sund är de absolut bästa hon vet.
– Jag älskar banorna vi har här på Åland. De är exceptionellt vackra och välskötta, och bjuder dessutom på spännande och utmanande spel. Det finns ingen större frihetskänsla än att spela på banorna vid Kastelholms slott med den perfekta utsikten, speciellt vid den nyrenoverade Slottsbanan som är en enastående succé, säger Maria.

"Jag älskar banorna vi har här på Åland. De är exceptionellt vackra och välskötta, och bjuder dessutom på spännande och utmanande spel."