Du är guld värd

Våra guldsmycken inspireras av naturens enkla elegans. Den släta, varma glansen. Hamrade ytor och struktur.
Symboler för känslor, att bära mot huden eller ge bort som gåva.

RENASTE GULD

Hos oss på Guldviva symboliserar guldet beständighet och värde. Allt guld som ska formas till smycken måste legeras med andra metaller för att få tillräcklig styrka. I vår verkstad arbetar vi alltid med 18 karat som innehåller 75 procent guld, istället för 14 karat där guldhalten är 58,5 procent. Bägge räknas som äkta guld, men man är ju hellre mer äkta än mindre, eller hur?

Ett hållbart guld

Att återvinna gamla smycken kräver mindre energi och resurser och minskar avsevärt utsläppen i luften, marken och vattnet jämfört med när nya ädelmetaller bryts. Vi strävar till en helt hållbar produktion och använder idag 100 procent återvunnet guld. Allt guld som lämnas in till oss renas från orenheter och legeras sedan med 25 procent koppar och silver.

Fri rengöring
och polering

18K guld missfärgas normalt inte, men smycken du bär ofta får ändå spår av flitig användning. Därför erbjuder vi fri professionell putsning av alla Guldvivasmycken. Vi kan till exempel rulla smycken i en trumma med polerkulor eller göra om ytfinishen för hand. Ditt smycke blir som nytt igen.

Livstids garanti

Ditt Guldvivasmycke är designat och tillverkat för att hålla länge och kunna gå vidare som arv till kommande generationer. Därför lämnar vi livstids garanti på alla våra smycken och reparerar kostnadsfritt alla skador som uppstår på grund av eventuella produktionsfel.

”Ett guldsmycke lyfter din stil och låter dig stråla.
Klassiskt och tidlöst. Enkelt och elegant.”