Ett hjärta till ditt hjärta

Hjärtat är en stark symbol för våra allra varmaste känslor. Kärlek, passion, vänskap, lycka, glädje – alla får de hjärtat att klappa lite extra snabbt i bröstet.

I våra kollektioner finns många hjärtan och alla bär de sin egen symbolik. Ett handgjort hjärtsmycke i återvunnet 925 Sterling Silver eller 18K guld är en vacker gåva som bär dina känslor fram till en annan människa.

VÅRA GULDHJÄRTAN

”Jag bär ditt hjärta. Jag bär det i mitt hjärta..”
EE Cummings

Historiska hjärtslag

Hjärtat är en muskel som märks och känns. Det pumpar snabbare när vi känner starkt, väger tungt då vi sörjer och lyfter när livet leker. I hjärtats rum, två kammare och två förmak, ryms hela livet. Inte konstigt att det är en stark symbol för oss människor.

Visste du att...

… på medeltiden symboliserades hjärtat av en kotte.  Det förenklade hjärtat med två böjar som avslutas i en spets växte fram bland konstnärer under 1300- och 1400-talen.

… det fjärde fingret på vänster hand ansågs redan av romarna ha direktkontakt med hjärtat via vena amoris och det är därför vi än idag sätter våra vigselringar just på ringfingret.

… hjärta, puls och blodkärl nämns anatomiskt redan 1500 f Kr i Egypten. Då menade man att själen fanns i hjärtat, och det fick därför vara kvar i kroppar som balsamerades.

… hjärtat blev ett verb 1977, då det placerades i den klassiska logotypen ”I  NY”. 

… hjärtat som emoji skapades 1999 i Japan, idag finns över 40 olika former av hjärtan i emojispråket. Det röda hjärtat ligger ständigt på listan över de mest använda emojisarna i världen.

… ett hjärtformat smycke är en tidlös symbol. Det passar alla åldrar, vi vet alla vad det betyder och det väcker samma känslor i allas hjärtan.